Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου για τον πρωτογενή τομέα

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αντικείμενο: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας. Για τον πρωτογενή τομέα ανέφερε τα παρακάτω:

Πρωτογενής τομέας

Ανέφερε ότι εξοικονομήθηκαν πόροι που από το Γενικό Λογιστήριο που διατέθηκαν προς αυτήν κατεύθυνση, ανέφερε πως το κόστος παραγωγής για τους αγρότες και για τους κτηνοτρόφους είναι κάτι που τον απασχολεί.

«Για να λέμε και τα καλά φέτος σε μια σειρά προϊόντων, είχαμε πολύ καλές τιμές, στο λάδι για παράδειγμα. Αυτό εκ των πραγμάτων δίνει μια σημαντική ανάσα», ενώ με το ενδεχόμενο νέων αγροτικών κινητοποιήσεων, τόνισε ότι η κυβέρνηση μιλά με τους εκπροσώπους των αγροτών και προσπαθεί να βρίσκει λύσεις «όπου αυτό είναι εφικτό». Ακόμα πρόσθεσε πως «Κάθε Ιανουάριο και Φεβρουάριο γίνεται κουβέντα για κινητοποιήσεις. Μέχρι στιγμής, νομίζω τα πράγματα είναι ήρεμα έχουμε καλό κλίμα».

Ενώ για το θέμα της αξιοποίησης του Ταμείο Ανάκαμψης, είπε ότι θα βοηθηθεί ο πρωτογενής τομέας

Κατά τα άλλα ανέφερε πέρα από τον πρωτογενή τομέα:

Πρώτη προτεραιότητα η ακρίβεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η ακρίβεια και οι επιπτώσεις της στο διαθέσιμο εισόδημα. «Υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, είναι εισαγόμενο», είπε και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Πιστεύω ότι τα χειρότερα ως προς τις τιμές στο ράφι τα έχουμε δει», είπε και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε πρόθεση να χαριστούμε σε κανένα και να επιτρέψουμε σε κανένα να κερδοσκοπήσει. Διάταξη για την αισχροκέρδεια υπάρχει. Είναι απαραίτητο να παραμείνει και να εφαρμοστεί με την μέγιστη αυστηρότητα».

«Πολύ θετική» η εικόνα της οικονομίας στο εξωτερικό

Σε σχέση με την εικόνα της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός την χαρακτήρισε «πολύ θετική», αναφερόμενος στις επαφές που είχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Όπως είπε, διαπίστωσε μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, οι οποίες θα φέρουν και καλύτερες δουλειές.

«Η τάση αυτή αναντίρρητα θα συνεχιστεί. Όμως σε καμία περίπτωση αυτή η εικόνα δεν πρέπει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική οικονομία», σημείωσε.

Ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας το 2023

Σε ερώτηση σχετικά με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως αυτό θα επιτευχθεί μέσα στο 2023. Τόνισε πάντως πως οι επενδυτικοί οίκοι παρακολουθούν την πολιτική κατάσταση και αναμένουν να δουν τι θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, εκτιμώντας μάλιστα πως αν προκύψει μια διαφορετική κυβέρνηση με διαφορετικό πρόγραμμα, «τότε δεν θα δούμε επενδυτική βαθμίδα ούτε με κυάλι».

Απαντώντας σε επικρίσεις για την πολιτική χορήγησης επιδομάτων, είπε πως ήταν απολύτως σωστή διότι προφύλαξε πολίτες και επιχειρήσεις. Αναγνώρισε ότι αποτελεί πρόβλημα η φοροδιαφυγή που δεν επιτρέπει την ακριβή αποτύπωση της εισοδηματικής κατάστασης των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα πολίτες να λαμβάνουν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

«Στην φοροδιαφυγή έχουν γίνει σημαντικά βήματα, κυρίως από τη διείσδυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Όσο οι δημόσιες πολιτικές γίνονται πιο έξυπνες και με δυνατότητα διασταυρώσεων, τόσο θα μειώνονται αυτά τα φαινόμενα», είπε.

Με πληροφορίες από euronews

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ