Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Τελειωτικό χτύπημα στις επιτραπέζιες ποικιλίες σταφυλιών Τυρνάβου από τις συνεχείς βροχοπτώσεις

Σε ανακοίνωσή του ο ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου αναφέρει ότι «Το τελειωτικό χτύπημα δέχθηκαν οι επιτραπέζιες ποικιλίες σταφυλιών από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας.

Μέρα με την ημέρα φαίνεται η ζημιά που έχει προκληθεί στις ρώγες των σταφυλιών κυρίως στα επιτραπέζια σταφύλια Καρντιναλ, Βικτωρία, Μπλακ Ματζικ και τις ποικιλίες σταφίδας που βρίσκονται στον δήμο Τυρνάβου.

Ενώ τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις θεωρούνται αξεπέραστα για το σύνολο πλέον του αμπελώνα της ευρύτερης περιοχής επηρεάζοντας και τις οινοποιήσιμες ποικιλίες.

Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ και πλήττει κάθε χρόνο την αμπελοκαλλιέργεια της χώρας μας και ειδικότερα του δήμου Τυρνάβου που κατέχει σε έκταση την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού αμπελώνα, οδηγώντας στην έξαρση της καταστροφής των σταφυλιών από έντομα και ασθένειες.

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την καταστροφική χρόνια για τα επιτραπέζια σταφύλια της περιοχής μας σε θέματα διάθεσης και τιμής του προϊόντος φέρνει σε αδιέξοδο εκατοντάδες αμπελουργούς που θα ξεπατώσουν είτε τα αμπέλια τους ή θα εγκαταλείψουν το επάγγελμα

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις με κυβερνητικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν τώρα ώστε να δρομολογηθούν αποζημιώσεις για τους αμπελώνες που έχουν πληγεί από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Ενώ παράλληλα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους αμπελουργούς να μεταποιήσουν ανεμπόδιστα και με ευνοϊκή φορολογία αυτήν την καταστροφική χρόνια τα σταφύλια τους στα παραδοσιακά καζάνια της περιοχής μας».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ