Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε ΦΕΚ οι αποφάσεις de minimis για τις ενισχύσεις 28,1 εκατ. ευρώ σε βερίκοκα, νεκταρίνια, επιτραπέζια και μεταποιημένα ροδάκινα

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δύο αποφάσεις de minimis με τις οποίες προβλέπεται η χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας αλλά και για βροχοπτώσεις ύψους 28,1 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς ροδάκινου.

Για τις εμπορικές απώλειες λόγω βροχοπτώσεων το ύψος της ενίσχυσης έχει καθοριστεί σε 80 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας για τα επιτραπέζια ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια και σε 65 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας για τα ροδάκινα μεταποίησης, σε Ημαθία, Πέλλα, Λάρισα, Φλώρινα και Κοζάνη.

Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 11.966.075 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδακίνων μεταποίησης, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο ανά ποικιλία και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία.

Σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) ορίζονται στα 70 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας νεκταρινιών, βερικόκων, επιτραπέζιων ροδακίνων και ροδακίνων μεταποίησης, με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 16.118.690 ευρώ.

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια των ποικιλιών νεκταρινιών, βερικόκων, επιτραπέζιων ροδακίνων και ροδακίνων μεταποίησης στις ΠΕ Ημαθίας, Κοζάνης, Λάρισας, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας και Φλώρινας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2022, διαθέτουν τουλάχιστον ένα παραγωγικό δέντρο ανά ποικιλία και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία.

Δείτε Φεκ1:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Δείτε Φεκ2:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ