Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Ποιες οι εξαγγελίες πρωθυπουργού από ΔΕΘ για αγρότες

Δέσμη μέτρων στήριξης με εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022, με στόχο την ανακούφιση των αγροτών, , ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ στο Βελλίδιο.

Ειδικότερα για τον πρωτογενή τομέα, ανακοίνωσε ότι για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους θα καταβληθεί επιδότηση στους αγρότες 60 εκ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων. Και 50.000 κτηνοτρόφοι θα λάβουν 89 εκ. για να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές. Το ύψος των μέτρων, σύμφωνα με τον ίδιο, αν και ανέρχεται σε 5,5 δισ. ευρώ, στους αγρότες θα διοχετευθούν δηλ. περίπου στα 150 εκατ. ευρώ (60 εκ. για κόστος λιπασμάτων και 90 εκ. για κόστος ζωοτροφών)

Επίσης θα εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χώρος στο δίκτυο ώστε να μπορεί να δέχεται πια ρεύμα προς κατανάλωση από μεμονωμένους παραγωγούς. Θα χρηματοδοτηθούν 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που θα καταναλώνουν δωρεάν τη δική τους ενέργεια. Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα ανακοινωθεί από τα Υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης.

Προς το τελευταίο μισάωρο σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου χθες, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για τα μοναδικά χρήματα που μπορούν αυτή τη στιγμή να διατεθούν για τον πρωτογενή τομέα, εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη πως ήδη έχουν γίνει σημαντικά πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ