Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραιτήθηκε ο υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός υπουργός Γεωργίας Ρόμαν Λεστσένκο υπέβαλε την παραίτησή του, δήλωσε ένας σύμβουλος χωρίς να αναφέρει τον λόγο. Ο σύμβουλος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως η Βουλή θα ψηφίσει για το αν θα δεχθεί την παραίτηση.

Ο βουλευτής Μίκολα Σόλσκιι συμφώνησε να αποδεχθεί την πρόταση να γίνει ο νέος υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας, όπως δήλωσε.

Η παραίτηση του Λετστσένκο έγινε γνωστή από την εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών APK-Inform νωρίτερα σήμερα, τέσσερις εβδομάδες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ξεκινώντας έναν πόλεμο που έχει επηρεάσει τη σπορά της άνοιξης και την ικανότητα της Ουκρανίας να εξάγει αγροτικά προϊόντα.

Ο Λεστσένκο δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα πως η έκταση της σποράς της σοδειάς της άνοιξης μπορεί να είναι λιγότερο από το μισό των επιπέδων του 2021 περίπου 70 εκατομμύρια στρέμματα έναντι 150 εκατ. στρεμάτων που αναμένονταν πριν από την εισβολή.

Η Ουκρανία είναι μια σημαντική χώρα παραγωγής και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως και οι εχθροπραξίες μπορεί να μειώσουν δραστικά τη συγκομιδή του 2022 και τις εξαγωγές για την προσεχή σεζόν 2022/23.

Η Ουκρανία έχει ήδη αναστείλει τις εξαγωγές σίκαλης, βρώμης, κεχριού, φαγόπυρου, αλατιού, ζάχαρης, κρέατος και ζωικού κεφαλαίου μετά την εισβολή και θέσπισε άδειες για τις εξαγωγές σιταριού, καλομποκιού και ηλιελαίου.

Πηγή: Reuters.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ