Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Οδηγίες ΕΦΚΑ για την μείωση εισφορών για τις επιχειρήσεις

Με  εγκύκλιό του για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα από 01.01.2021 έως 31.12.2021, ο ΕΦΚΑ δίνει οδηγίες στα λογιστήρια των επιχειρήσεων για τον τρόπο που θα προσαρμόσουν τις νέες εισφορές στις ΑΠΔ που θα υποβληθούν στο τέλος Φεβρουαρίου.

Οι νέοι κωδικοί έχουν ήδη ενσωματωθεί με βάση τους πίνακες που έχει αναρτήσει ο φορέας στην εγκύκλιο.

Οι οδηγίες αφορούν κυρίως τις ΑΠΔ αφού κανονικά οι μειώσεις εργοδοτικών και εργατικών εισφορών πρέπει να έχουν εφαρμοστεί στους μισθούς του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα μειώνονται, από 01.01.2021 έως 31.12.2021, κατά 3% ως εξής:

* Για τον κλάδο Ανεργίας κατά 1,85%, η οποία αφορά σε εργαζόμενους και εργοδότες και επιμερίζεται κατά 1,49% στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0,36% στο ασφάλιστρο του εργαζόμενου.

* Για τον Ενιαίο Λογαριασμό για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (Ε.Λ.Ε.Κ.Π.) κατά 0,30%, η οποία αφορά στο ασφάλιστρο του εργοδότη και επιμερίζεται στον Ε.Λ.Π.Ε.Κ.Ε. (0,18%) και στον Ε.Κ.Λ.Α. (0,12%).

* Υπέρ τ. Ο.Ε.Κ., κατά 0,85%, η οποία αφορά σε εργαζόμενους

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ με την εν λόγω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, επιτυγχάνεται, στο πλαίσιο στήριξης της αγοράς εργασίας και παροχής κινήτρων στις επιχειρήσεις για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αφενός άμεση αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων και αφετέρου μείωση του μη μισθολογικού κόστος ανά απασχολούμενο.

Η εγκύκλιος με τις οδηγίες του Οργανισμού για να προσαρμόσουν οι επιχειρήσεις τις νέες εισφορές στις ΑΠΔ που θα υποβληθούν στο τέλος Φεβρουαρίου, εδώ:

[gview file=”https://www.agroekfrasi.gr/wp-content/uploads/2021/02/EFKA-1.pdf”]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ