Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Νέοι αγρότες: Σε 1.101 είναι οι δικαιούχοι της Πελοποννήσου

Η περιφέρεια που άργησε από τις υπόλοιπες μεγάλες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα νέων αγροτών. Συγκεκριμένα συνολικά 1.101 νέοι αγρότες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάσσονται στο yπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης.Η δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 40.685.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος υπογράφει την σχετική απόφαση για την ένταξη των εν λόγω νέων αγροτών, με πρόσφατη επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ζητήσει να υπάρξει αύξηση των πιστώσεων του πιο πάνω προγράμματος, τονίζοντας ότι εκατοντάδες δικαιούχοι , που πληρούν όλα τα κριτήρια έμειναν εκτός. μόνο και μόνο εξάντλησης των οικονομικών του πόρων.

Η δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 40.685.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει πιστωθεί η ενίσχυση των νέων αγροτών συνολικού ύψους 223 εκατ. ευρώ σε 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Ηπείρου.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του προγράμματος για τους νέους αγρότες ανέρχεται στο ύψος των 525 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ