Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Η BKT συνιστά: μην γεμίζετε τα ελαστικά σας με νερό

Στην πραγματικότητα, αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη επειδή τα ελαστικά τελευταίας γενιάς παρέχουν ήδη υψηλή και συγκεκριμένη απόδοση. 

Κατά συνέπεια, η παλιά συνήθεια της δημιουργίας έρματος σε γεωργικά οχήματα γεμίζοντας τα ελαστικά με υγρό, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την πραγματικότητα. 

Seregno (MB), 23 Νοεμβρίου 2022 – Στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, έχουμε δει να γίνονται τεράστια άλματα προόδου σε ό,τι αφορά την καινοτομία στη γεωργία, ειδικά από τότε που έκανε την εμφάνισή της η ψηφιοποίηση. Ωστόσο, σύμφωνα με την παγιωμένη συνήθεια σε πολλούς πολιτισμούς, εξακολουθεί να υπάρχει η τάση να μεταβιβάζονται συνήθειες οι οποίες δεν συμβαδίζουν με τη σημερινή πραγματικότητα.

Μία από αυτές είναι το γέμισμα των γεωργικών ελαστικών με νερό, ως αποτελεσματική λύση για την ερμάτωση του εξοπλισμού.

Σήμερα, με την υποστήριξη της BKT, καταργούμε αυτήν τη συνήθεια, η οποία ανήκει αναμφισβήτητα στο παρελθόν – κυρίως επειδή ένας συγκεκριμένος τύπος ελαστικού ανήκει στο παρελθόν, και έχει αντικατασταθεί με εξελιγμένα προϊόντα και καινοτόμο τεχνολογία.

Τι ωθεί τους γεωργούς να ερματώνουν τον εξοπλισμό τους;

Η ιδέα είναι ότι το βάρος του νερού παρέχει στα ελαστικά μεγαλύτερη πρόσφυση, καλύτερο κράτημα και συμβάλλει στην αποτροπή της ολίσθησης.

Ωστόσο, η πρακτική του γεμίσματος με νερό μπορεί να ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια του χειριστή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε ελκυστήρας ελέγχεται και καταχωρίζεται μόνο με ελαστικά φουσκωμένα με αέρα. Αυτά είναι τα ελαστικά που αποτελούν τη βάση των υπολογισμών που σχετίζονται με τις αδρανειακές δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά τη λειτουργία και τη μετάδοση των κραδασμών, ειδικά στον δρόμο.

Όταν τα ελαστικά είναι ερματισμένα με νερό – ειδικά σε σχέση με ελκυστήρες υψηλής ισχύος που ταξιδεύουν με ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 50/60 km/h – όλες οι παράμετροι ασφαλείας που αφορούν τη δυναμική της οδήγησης (όπως οι αλλαγές λωρίδων, η υποστροφή και η υπερστροφή στις στροφές κ.λπ.) και τη μετάδοση των κραδασμών δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη, και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις στα δυναμικά χαρακτηριστικά της οδήγησης και στους κραδασμούς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα για τον εξοπλισμό και τον χειριστή.

Ως αποτέλεσμα έρευνας και ευαισθησίας απέναντι στην αγορά αναφοράς, η BKT, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των ελαστικών εκτός δρόμου, συνιστά να μην εφαρμόζεται η πρακτική

του γεμίσματος των ελαστικών με νερό, όχι μόνο επειδή αυτή η τεχνική επηρεάζει την ασφάλεια, αλλά, για να το πούμε απλά: είναι βέβαιο ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Πράγματι, χάρη στην καινοτομία, υπάρχει μια νέα γενιά ελαστικών που μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες των χειριστών γεωργικού εξοπλισμού, χωρίς συμβιβασμό στην ασφάλεια. Ειδικά προϊόντα για κάθε περίπτωση, έδαφος και χρήση, σχεδιάζονται για να προσφέρουν μέγιστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας.

Για παράδειγμα, στα ελαστικά τελευταίας γενιάς περιλαμβάνονται τα ελαστικά VF (πολύ υψηλής ευκαμψίας) που δίνουν στα γεωργικά μηχανήματα τη δυνατότητα να μεταφέρουν μεγαλύτερα φορτία με μειωμένη πίεση ελαστικών. Η τεχνολογία VF έχει σχεδιαστεί επίσης για να προσφέρει μεγαλύτερη πρόσφυση και να αποτρέπει την ολίσθηση των ελαστικών.

Η ερμάτωση των ελαστικών με νερό αποτελεί πρακτική που δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε αυτά τα προϊόντα. Όταν γεμίζονται με νερό, τα ελαστικά γίνονται πολύ πιο δύσκαμπτα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η συνολική τους απόδοση. Η επίπλευση, ένα ειδικό χαρακτηριστικών των ελαστικών VF, δεν θα είναι πλέον δυνατή, και ως εκ τούτου, χάνεται το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρει η χρήση αυτών των προϊόντων.

Η γεωργία είναι μια δραστηριότητα ηλικίας 10.000 ετών, το γέμισμα των ελαστικών με νερό πολύ πιο πρόσφατη. Ωστόσο, έφτασε ο καιρός αυτή η πρακτική να περάσει στην ιστορία. Το μέλλον της γεωργίας, κυρίως χάρη σε εταιρείες όπως η BKT, είναι πολύ πιο απλό απ’ ό,τι φανταζόμασταν.

Συνδεθείτε στην αίθουσα τύπου της BKT: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room

Σχετικά με την BKT:

Η Balkrishna Industries Ltd. (BKT) είναι εταιρεία παραγωγής ελαστικών με έδρα στην Ινδία. Ο Όμιλος BKT παράγει μια εκτενή και σύγχρονη σειρά ελαστικών εκτός δρόμου, ειδικά για οχήματα που χρησιμοποιούνται στους ακόλουθους κλάδους: γεωργία, βιομηχανία, χωματουργικές εργασίες, εξορύξεις, λιμένες, οχήματα παντός εδάφους και κηπουρική. Οι πρωτοποριακές λύσεις της BKT έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πιο απαιτητικών χρήσεων, ενώ περιλαμβάνουν περισσότερα από 3.200 διαφορετικά προϊόντα που πωλούνται σε περισσότερες από 160 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επισκεφτείτε την τοποθεσία Web www.bkt-tires.com για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ