Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Διαμαρτυρία αγροτών από το Πήλιο

Μηχανοκίνητη πορεία με τα περίπου 50 αγροτικά τους αυτοκίνητα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγρότες του Πηλίου και του κάμπου, στην πόλη του Βόλου και έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην οδό Δημητριάδος στο Βόλο, διεκδικώντας να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι αγρότες έκαναν προσυγκέντρωση στον περιφερειακό όπου συναντήθηκαν αγρότες από Ανατολικό και Νότιο Πήλιο, ενώ κατευθύνθηκαν μετά τις 10.20 από τον Περιφερειακό στην είσοδο της πόλης από Λαρίσης, για να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από το Βελεστίνο.
Μπήκαν στο Βόλο μετά τις 10.30 και μετά από μηχανοκίνητη πορεία κατέληξαν στην οδό Δημητριάδος, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να διαμαρτυρηθούν.
Στο σημείο συγκέντρωσης υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Θοδωρής Γεωργαδάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι αγρότες διεκδικούν να δοθούν άμεσα στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνει συμψηφισμός των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ με την αποζημίωση, καθώς πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα.
Επίσης ζητούν να ανοίξει το σύστημα αιτήσεων του μέτρου 21 που αυτή την στιγμή είναι κλειστό για όλους τους ελαιοπαραγωγούς που κάνουν ΟΣΔΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι και κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα.

Ο κ. Γεωργαδάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση, σε συνθήκες lock down και πρόσθεσε ότι είναι μια δυνατή απάντηση στην κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι έχουν λυθεί τα αιτήματα των αγροτών. «Δεν έχει λυθεί τίποτα, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε», τόνισε. Η Μαρία Μαμούχα πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, τόνισε ότι οι αγρότες αναγκάζονται να είναι στο δρόμο, γιατί τα προβλήματά τους παραμένουν άλυτα. Η ίδια είπε ότι οι αγρότες έχουν πληγεί από την πανδημία, πληρώνουν ενοίκια και δεν λήφθηκε κανένα μέτρο για το εισόδημα που έχουν χάσει. «Φτωχοί άνθρωποι είμαστε, με μικρά κτήματα, το μόνο του περιμένουμε είναι μια επιδότηση. Και το κόστος παραγωγής είναι τόσο δυσβάστακτο που δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε. Οπότε, θα αναγκαστούμε να τα παραδώσουμε και να καταλήξουν σε λίγα χέρια, κάτι στο οποίο αντιστεκόμαστε», επισήμανε η κα Μαμούχα.

Τέλος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου Κωνστ. Γιώτης τόνισε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και δεν μπορούν να λυθούν. Όπως είπε στο Ανατολικό Πήλιο, που είναι πολύ δύσκολος τόπος, πρέπει να δοθούν λύσεις στο θέμα των δασικών χαρτών και στις συντάξεις που εκκρεμούν στον ΕΦΚΑ.

Πηγή: magnesianews.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ