Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Διαμαρτυρία αγροτών έξω απο την Θεσσαλονίκη

Έξω από την Χαλκηδόνα στην διασταύρωση για ¨Εδεσσα σταμάτησαν οι αστυνομικές τα τρακτέρ των αγροτών που είχαν σκοπό να πάνε στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να διαμαρτυρηθούν με αιτήματα όπως την μείωση του κόστους παραγωγής και την αντισταθμιστική ενίσχυση για την αύξηση της ενέργειας.

Ζητούν στα αιτήματά τους να μην ισχύσει η υποχρεωτική εφαρμογή ΑΤΑΚ και ηλεκτρονικών μισθωτηρίων από τις δηλώσεις του 2022, όπως επιτάσσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα επίσης ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής και μέτρα αντιστάθμισης των αυξήσεων του κόστους ενέργειας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, κάτι, που προγραμματίζουν να κάνουν και οι συνάδελφοί τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις εκφράζουν την διαμαρτυρία και την απορία τους αν και ζήτησαν άδεια γιατί τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Eίχαμε μια συμφωνία με την αστυνομία να έρθουν συμβολικά 20 τρακτέρ από τα Γιαννιτσά και το Πολύκαστρο. Η συμφωνία δεν τηρήθηκε, τα έχουν σταματημένα στην Χαλκηδόνα. Υπάρχει κόσμος εκεί, πηγαίνουμε τώρα και εμείς, ώστε να συμπαρασταθούμε στους συναγωνιστές μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ