Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Ανησυχία για το 5ετές πρόγραμμα Νιτρορύπανσης του επόμενου ΠΑΑ

Για το επόμενο ΠΑΑ 2023-2027 υπάρχει ανησυχία εάν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Νιτρορύπανσης. Αναλυτικότερα:

Στην Ναύπακτο κατά την διάρκεια της 10ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, όπου εκεί έγινε για πρώτη φορά αναφορά ότι το πρόγραμμα της Μείωση ρύπανσης νερού δεν θα υπάρχει για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΠΑΑ, Η “ΑγροΈκφραση” επικοινώνησε με ανώτερο στέλεχος του ΥΠΑΑΤ, το οποίο θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία του σχολίασε: ” Έτσι είναι , θα έχει σχετικά στα echo schemes – παλιό πρασίνισμα, στην ενιαία”.

Ειδικότερα στην Ναύπακτο σύμφωνα με τον κο Δημήτριο Λιανό της ΛΚΝ Ανάλυσις (σύμβουλος για τη νέα ΚΑΠ), αναφέρθηκε σε αυτό το πράγμα-ότι δεν θα υπάρχει στην επόμενη προγραμματική περίοδο-γεγονός που προκαλεί πολλές ανησυχίες και μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες.

Να θυμίσουμε όμως ότι ο κος Λιανός είχε αναφέρει και τα παρακάτω: “Συνολικά 8 συνδεδεμένες ενισχύσεις, με νέες προσθήκες το κριθάρι και το μαλακό σιτάρι, περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2023-2027″ σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν κατά την 9η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.” Για το οποίο ο κ. Λιβανός έκανε πίσω τον Νοέμβριο μήνα και διαβεβαίωσε ότι θα ισχύει το προηγούμενο καθεστώς.

Τέλος να θυμίσουμε ότι το επόμενο διάστημα περιμένουμε το 2ετες πρόγραμμα της Νιτρορυπανσης ή μείωση ρύπανσης που αναμένουμε να τρέξει.

Δείτε παλιότερη σχετική ανάρτηση μας:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ