Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Οι κάκιστες πληρωμές των αγροτών, τα σκάνδαλα του Εθνικού Αποθέματος και η ΚΥΑ που «πλήγωσε» τους κτηνοτρόφους, σήμερα στη «Θεσσαλική Γη»

Θέματα που άπτονται του αγροτικού ενδιαφέροντος καθώς και όλη η αγροτική επικαιρότητα θα συζητηθούν  και θα αναλυθούν σήμερα Τρίτη 2-11-2021 και ώρα 22:30,  στην εκπομπή  «Θεσσαλική Γη», στο «Astra tv», την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συνεκδότης της «ΑγροΈκφρασης» κ. Χρήστος Αθανασιάδης.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής θα γίνει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, επί των αγροτικών θεμάτων,  με τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, ενώ θα προβληθεί απόσπασμα από την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη, προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, για την…. περιβόητη ΚΥΑ βοσκότοπων, που εξαφάνισε τα χρήματα χιλιάδων κτηνοτρόφων.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, θα είναι καλεσμένοι αγροτοκτηνοτρόφοι και γεωτεχνικοί οι οποίοι θα αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Παράλληλα, ξεχωριστή ενότητα, στη σημερινή εκπομπή, αποτελεί το τεράστιο θέμα της κάκιστης πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης, τόσο σε γεωργούς, όσο και σε κτηνοτρόφους, το σκάνδαλο με τα Βοσκοτόπια, στο οποίο διάφοροι επιτήδειοι λυμαίνονται τις επιδοτήσεις κτηνοτρόφων αλλά και οι σκανδαλώδεις χορηγήσεις Δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος σε ανύπαρκτες-στην κυριολεξία-καλλιέργειες ανά την επικράτεια.

Τέλος στην εκπομπή θα αναφερθούν όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη έκτακτη οικονομική ενίσχυση, λόγω πανδημίας, σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων καθώς και για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Καλεσμένοι της εκπομπής, είναι οι:

  • Βασίλης Κόκκαλης, πρώην υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας
  • Διαμάντω Κρητικού, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου και Γραμματέας του Δ.Σ. της ΚΕΟΣΟΕ
  • Αντώνης Τσίτσιας, Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Τυρνάβου
  • Θανάσης Κούντριας, γεωπόνος-μελετητής «Αγρομηχανική Βόλου» και Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας 

Επισημαίνεται ότι οι φίλοι αγρότες, πέραν της περιφέρειας Θεσσαλίας, μπορούν να βλέπουν ζωντανά την εκπομπή μέσω ίντερνετ στο: www.astratv.gr, επιλέγοντας το LIVE, στο facebook: astratv καθώς και στο facebook: Αθανασιάδης Ε. Χρήστος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ