Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Οι καταστροφές σε κάστανα και μήλα, το «ψαλίδι» στις επιδοτήσεις και τα Δικαιώματα των κτηνοτρόφων και η παγκόσμια ημέρα αγρότισσας σήμερα στη «Θεσσαλική Γη»

Θέματα που άπτονται των αγροτικών προβλημάτων και της αγροτικής επικαιρότητας θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν σήμερα Τρίτη (12-10-2021), στην τηλεοπτική εκπομπή «Θεσσαλική Γη» του «Astra tv», που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 22:30 και την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συνεκδότης της «ΑγροΕκφρασης» Χρήστος Αθανασιάδης.

Πιο αναλυτικά, στην αρχή της εκπομπής, θα παρουσιαστούν οι τεράστιες καταστροφές, κυρίως σε καστανοκαλλιέργειες και μηλοκαλιέργειες, από την πολύ πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές της Αγιάς Λάρισας και της Ζαγοράς Πηλίου και τα προβλήματα που ανέκυψαν για χιλιάδες παραγωγούς δενδροκομικών προϊόντων.     

Κατόπιν, θα αναλυθεί διεξοδικά πως και γιατί με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την κατανομή των βοσκοτόπων, χιλιάδες κτηνοτρόφοι της χώρας μας,  κινδυνεύουν να χάσουν την επόμενη χρονιά (2022), που είναι και έτος αναφοράς για τη νέα ΚΑΠ,  μέρος των επιδοτήσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης  αλλά και των ενισχύσεών τους από διάφορα αγροτικά προγράμματα, όπως η εξισωτική, τα βιολογικά κτλ.

Ακολούθως, θα υπάρξει και ένα αφιέρωμα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της αγρότισσας που έχει καθιερωθεί η 15η Οκτωβρίου.

Τέλος, θα προβληθεί ένα βίντεο με δηλώσεις των σεισμόπληκτων αγροτών στο Δαμάσι Τυρνάβου, για το πώς διαβιούν εδώ και 7 μήνες μέσα στα κοντέινερ, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών.      

Καλεσμένοι της εκπομπής  είναι οι:

  • Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας
  • Βαγγέλης Κρανιώτης, αντιδήμαρχος Αγιάς και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας «Η Αθανάτη»
  • Βασίλης Σμυρλής, αντιδήμαρχος Αγιάς, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανάβρας Αγιάς
  • Θοδωρής Γεωργανδάκης, πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Μαγνησίας και πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς Πηλίου
  • Δημήτρης Τάντος, γεωπόνος «Αγρόλυσις», Ταμίας ΠΕΦΑ (Πανελλήνιας Ένωση Φορέων Άλφα)
  • Μάγδα Κοντογιάννη, γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής

Επισημαίνεται ότι οι φίλοι αγρότες, πέραν της περιφέρειας Θεσσαλίας, μπορούν να βλέπουν ζωντανά την εκπομπή μέσω ίντερνετ στο: www.astratv.gr, επιλέγοντας το LIVE, στο facebook: astratv καθώς και στο facebook: Αθανασιάδης Ε. Χρήστος

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ